141545

Editura UAIC, Iaşi

2018

321 Pages

ISBN 9786067144635

Sophia

Existență, responsabilitate, transcendență

Volum omagial Jan Patočka însoțit de Conferințele de la Louvain. Despre contribuţia Boemiei la idealul ştiinţei moderne, de Jan Patočka

Edited by

Iulian Apostolescu, Anca Irina Ionescu

Volumul de față – prilejuit de comemorarea filozofului Jan Patočka la Ambasada Republicii Cehe din București pe data de 26 aprilie 2017 – reunește contribuții semnate de cercetători români (Laura Tuşa-Ilea, Mihai Maci) și internaționali (Lubica Ucnik, Václav Bělohradský) în vederea clarificării posibilităților deschise de interogarea patockiană a lumii și a „proiectului european” al căutării adevărului. De asemenea, lucrarea oferă cititorului român traducerea inedită a Conferințelor de la Louvain. Despre contribuţia Boemiei la idealul ştiinţei moderne (traducere din limba cehăde Anca Irina Ionescu, cu o prefață de Ion Copoeru).

Publication details

Full citation:

Apostolescu, I. , Ionescu, A.I. (eds) (2018). Existență, responsabilitate, transcendență: Volum omagial Jan Patočka însoțit de Conferințele de la Louvain. Despre contribuţia Boemiei la idealul ştiinţei moderne, de Jan Patočka, Editura UAIC, Iaşi.

Table of Contents

This document is unfortunately not available for download at the moment.